Site overlay Logo

Räka saganaki med fetaost OLYMPUS och paprika

30'

Maträtt

Matlagning

Komplexitet

Medel

Du behöver

10 skalade räkor, behåll skalet på stjärten 
3 msk olivolja
1 Hackad lök
1 krossad vitlöksklyfta
1/2 hackad paprika
1/4 glas Ouzo
300g tomater, rivna
150 g OLYMPUS fetaost, tärnad
2 tsk. hackad persilja
salt och peppar

Gör såhär

Värm olivolja i en kastrull och Fräs lök, vitlöken och chili i olja ca 5 min.
Häll över ouzo
Tillsätt tomaterna
Krydda med salt och peppar och låt sjuda tills såsen tjocknat, ca 5 min
Krydda räkor och låt sjuda, ca 5 min tills räkorna är rosa och osten har smält
Tillsätt OLYMPUS fetaost och garnera med persilja och servera.

Video

Produkter som används

Packshot image

Energi

  • 1143kj / 276kcal

Fett

  • 23,0g

varav mättat fett

  • 16,1g

Kolhydrat

  • 0,7g

varav sockerarter

  • 0,7g

Protein

  • 16,5g

Salt

  • 2,20g

Näringsdeklaration 100g