Du behöver
Ingredienser:
2.5 dl mjöl
2 msk socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2.5 dl Olympus Grekisk yoghurt
2 ägg
2 msk smör
Till servering: Smör, honung, sirap och/eller blåbär
Gör såhär
Gör såhär:
Ta fram alla ingredienser
Värm en stekpanna till medium/hög värme. Rotera pannan regelbundet så att värmen blir jämn i hela pannan.
När pannan är varm, sänk värmen och håll pannan varm. (En droppe vatten ska kunna ”dansa” i pannan om temperaturen är rätt. Stänker eller ”exploderar” vattendroppen är pannan för varm). Nyckeln till jämnt tillagade pannkakor beror på pannans jämna temperatur.
Gör smeten samtidigt som stekpannan värms upp.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Vispa ägg och yoghurt i en annan bunke.
Addera mjölblandningen och vispa till en slät smet.
Häll i det smälta smöret och rör om.
Addera smör eller olja till den varma pannan.
Häll i smet i pannan och stek tills bubblor bildas på ytan (Tar ca. 2 min)
Använd en stekspade och vänd pannkakan. Stek tills ytan är gyllenbrun.
Lägg upp pannkakorna på ett serveringsfat eller på flera tallrikar.
Servera pannkakorna när de är varma tillsammans med smör, sirap, honung eller sylt.