Site overlay Logo

Cheesecake med Äkta Grekisk Yogurt OLYMPUS 0%

60''

Maträtt

Matlagning

Komplexitet

Medel

Du behöver

Ingredienser:
Till botten:
250 g Digestive (ca. 17 kex)
100 g smör
 
Till fyllningen:
• 1200 g OLYMPUS Grekisk yoghurt 0%
• 3 dl strösocker
• 1 nypa salt
• 2 tsk citronsaft
• 3 teskedar vaniljsextrakt
• 6 ägg
2 äggulor
1 msk smält smör
 
Till servering:
Blåbär, hallon och honung

Gör såhär

Gör såhär:
För botten:
Sätt ugnen på 230 grader (varmluft)
Mixa smör och digestive i en matberedare
Smöra en springform (28 cm) så att cheesecaken inte fastnar
Sprid ut kaksmulorna i formen och sätt in i ugnen 13-15 minuter.
Ta ut från ugnen och låt svalna.
 
För fyllningen:
Sätt ugnen på 160 grader (varmluft)
Det är viktigt att yoghurten är rumstempererad innan du sätter igång.
Vispa yoghurten i matberedaren i ca 2 minuter tills den är krämig och fluffig.
Addera hälften av sockret och vispa i 1 minut på medium hastighet.
Addera resterande socker, salt, citron juice och vanilj.
Addera äggulorna och vispa långsamt till en jämn smet.
Använd en slickepott för att skrapa sidorna av bunken så att all smet blandas.
Addera äggen en åt gången och vispa.
Häll i smeten i formen.
Sätt in i ugnen i 10 minuter och se till att inte öppna ugnen under tiden.
Sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 1 timme och 30 min.
Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5-10 min. Använd en tunn kniv för att skära längst med kakans kant.
Låt kakan svalna i 2 timmar och sätt sedan in i kylskåp.
Servera med honung, blåbär och hallon! 

Produkter som används

Packshot image

Energi

  • 238 kJ / 56 Kcal

Fett

  • 0,0 g

varav mättat fett

  • 0,0 g

Kolhydrat

  • 4,0 g

varav sockerarter

  • 4,0 g

Protein

  • 10,0 g

Salt

  • 0,18 g

Näringsdeklaration 100g

X
Susteinability Popup