Huvudrätt
Medel
4 kronärtskockor |
300 g Fetaost Olympus |
1 dl kalamata oliver (urkärnade) |
Hackad persilja |
1 dl hackade valnötter eller mandlar |
Grekisk Honung |
Apelsinzest |
Kanel |
Muskotnöt |
Mjölk |
Citron |
Skölj och skala kronärtskockorna, lägg i vatten och citronjuice för att de inte skall bli mörka. |
(Spara stjälken till annan maträtt). |
Sjud kronärtskockorna i kokande vatten tills mjuka. |
Hacka fetaosten, nötterna, oliverna och persilja. |
Blanda allt i en skål samt addera apelsinzest, kanel och muskotnöt. |
Tillsätt lite mjölk och rör runt tills mixen är mjuk. |
Fyll kronärtskockorna med fyllningen och placera i en ugnsform, ringla lite olja, täck med aluminiumfolie och tillaga i 150 min på 180°C. |
Låt maten svalka, sen avsluta med att ringla lite honung. |
Energi
Fett
varav mättat fett
Kolhydrat
varav sockerarter
Protein
Salt
Lactos
Näringsdeklaration 100g
Energi
Fett
varav mättat fett
Kolhydrat
varav sockerarter
Protein
Salt
Näringsdeklaration 100g
Energi
Fett
varav mättat fett
Kolhydrat
varav sockerarter
Protein
Salt
Näringsdeklaration 100g