Site overlay Logo

Kronärtskocka smaksatt med Olympus Fetaost

25'

Maträtt

Huvudrätt

Komplexitet

Medel

Du behöver

4 kronärtskockor 
300 g Fetaost Olympus
1 dl kalamata oliver (urkärnade)
Hackad persilja
1 dl hackade valnötter eller mandlar
Grekisk Honung
Apelsinzest
Kanel
Muskotnöt
Mjölk
Citron

Gör såhär

Skölj och skala kronärtskockorna, lägg i vatten och citronjuice för att de inte skall bli mörka.
(Spara stjälken till annan maträtt).
Sjud kronärtskockorna i kokande vatten tills mjuka. 
Hacka fetaosten, nötterna, oliverna och persilja. 
Blanda allt i en skål samt addera apelsinzest, kanel och muskotnöt.
Tillsätt lite mjölk och rör runt tills mixen är mjuk. 
Fyll kronärtskockorna med fyllningen och placera i en ugnsform, ringla lite olja, täck med aluminiumfolie och tillaga i 150 min på 180°C.
Låt maten svalka, sen avsluta med att ringla lite honung.

Produkter som används

Packshot image

Energi

  • 1143kj / 276kcal

Fett

  • 23,0g

varav mättat fett

  • 16,1g

Kolhydrat

  • 0,7g

varav sockerarter

  • 0,7g

Protein

  • 16,5g

Salt

  • 2,20g

Lactos

  • <0,01 g

Näringsdeklaration 100g

Packshot image

Energi

  • 1143 kJ/ 276 kcal

Fett

  • 23,0 g

varav mättat fett

  • 16,1 g

Kolhydrat

  • 0,7 g

varav sockerarter

  • 0,7 g

Protein

  • 16,5 g

Salt

  • 2,20 g

Näringsdeklaration 100g

Packshot image

Energi

  • 1143kj / 276kcal

Fett

  • 23,0g

varav mättat fett

  • 16,1g

Kolhydrat

  • 0,7g

varav sockerarter

  • 0,7g

Protein

  • 16,5g

Salt

  • 2,20g

Näringsdeklaration 100g

X
Susteinability Popup