Huvudrätt
Medel
1 kg kycklingfiléer |
200 g färsk spenat |
400 g Olympus Fetaost |
200 g bacon (skivad) |
4 tsk pinjenötter |
6 vitlöksklyftor |
2 schalottenlökar |
Salt & svartpeppar |
Värm ugnen till 200°C. |
Skala schalottenlökarna och vitlöken, skär i fina kuber. Fräs i stekpanna med olja. |
Skölj spenaten och addera till stekpannan tills den blivit mjuk. Ta sedan bort stekpannan från platta. |
Smula ner Olympus Fetaost i en skål och addera spenaten. Rosta pinjenötterna i en pannan utan olja och lägg i in mixen. Salta och peppra, blanda väl. |
Skölj kycklingen med kallt vatten, torka med papper och använd en vass kniv för att öppna upp djupa fickor i varje kycklingfilé. Fyll fickorna med feta- och spenatmixen. Linda sedan filéerna med bacon. |
Placera i en ungsform och tillaga i ca 30 minuter. |
Energi
Fett
varav mättat fett
Kolhydrat
varav sockerarter
Protein
Salt
Lactos
Näringsdeklaration 100g
Energi
Fett
varav mättat fett
Kolhydrat
varav sockerarter
Protein
Salt
Näringsdeklaration 100g
Energi
Fett
varav mättat fett
Kolhydrat
varav sockerarter
Protein
Salt
Näringsdeklaration 100g