Site overlay Logo

Baconlindad kyckling fylld med fetaost och spenat

20'

Maträtt

Huvudrätt

Komplexitet

Medel

Du behöver

1 kg kycklingfiléer 
200 g färsk spenat
400 g Olympus Fetaost
200 g bacon (skivad)
4 tsk pinjenötter
6 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
Salt & svartpeppar

Gör såhär

Värm ugnen till 200°C.
Skala schalottenlökarna och vitlöken, skär i fina kuber. Fräs i stekpanna med olja. 
Skölj spenaten och addera till stekpannan tills den blivit mjuk. Ta sedan bort stekpannan från platta. 
Smula ner Olympus Fetaost i en skål och addera spenaten. Rosta pinjenötterna i en pannan utan olja och lägg i in mixen. Salta och peppra, blanda väl.
Skölj kycklingen med kallt vatten, torka med papper och använd en vass kniv för att öppna upp djupa fickor i varje kycklingfilé. Fyll fickorna med feta- och spenatmixen. Linda sedan filéerna med bacon. 
Placera i en ungsform och tillaga i ca 30 minuter.

Produkter som används

Packshot image

Energi

  • 1143kj / 276kcal

Fett

  • 23,0g

varav mättat fett

  • 16,1g

Kolhydrat

  • 0,7g

varav sockerarter

  • 0,7g

Protein

  • 16,5g

Salt

  • 2,20g

Lactos

  • <0,01 g

Näringsdeklaration 100g

Packshot image

Energi

  • 1143 kJ/ 276 kcal

Fett

  • 23,0 g

varav mättat fett

  • 16,1 g

Kolhydrat

  • 0,7 g

varav sockerarter

  • 0,7 g

Protein

  • 16,5 g

Salt

  • 2,20 g

Näringsdeklaration 100g

Packshot image

Energi

  • 1143kj / 276kcal

Fett

  • 23,0g

varav mättat fett

  • 16,1g

Kolhydrat

  • 0,7g

varav sockerarter

  • 0,7g

Protein

  • 16,5g

Salt

  • 2,20g

Näringsdeklaration 100g

X
Susteinability Popup