Site overlay Logo

Aubergine rullar med fetaost & tomatsås

20'

Maträtt

Huvudrätt

Komplexitet

Medel

Du behöver

Citronzest från ½ citron
1 msk ströbröd 
2 vitlöksklyftor
1 tsk socker
400 g  passerad tomat 
1 liten rödlök
50 ml grädde
100 g ricotta
100 g Fetaost Olympus
1 stor aubergine eller 2 små
10 basilikablad
Olivolja, salt & svartpeppar

Gör såhär

Skär auberginen i längder, ca 1-1,5 cm tjocka. 
Salta och låt vara i ca 20 minuter. Torka av med papper.
Fritera auberginerna i matolja och lägg på en form med kökspapper. 
Finhacka lök och vitlök, stek med lite olivolja. 
Tillsätt passerad tomat, socker samt salt & peppar. 
Koka i ca 10 minuter, addera hackad basilika
Mixa ostarna (Fetaost Olympus & Ricotta), citronzest och ströbröd.
Lägg lite av ostmixen i varje aubergineskiva, rulla ihop och lägg i en oljad ugnsform.
Häll över tomatsåsen och grädde. Grädda i ca 20-25 min i 190°C.

Produkter som används

Packshot image

Energi

  • 1143kj / 276kcal

Fett

  • 23,0g

varav mättat fett

  • 16,1g

Kolhydrat

  • 0,7g

varav sockerarter

  • 0,7g

Protein

  • 16,5g

Salt

  • 2,20g

Lactos

  • <0,01 g

Näringsdeklaration 100g

Packshot image

Energi

  • 1143 kJ/ 276 kcal

Fett

  • 23,0 g

varav mättat fett

  • 16,1 g

Kolhydrat

  • 0,7 g

varav sockerarter

  • 0,7 g

Protein

  • 16,5 g

Salt

  • 2,20 g

Näringsdeklaration 100g

Packshot image

Energi

  • 1143kj / 276kcal

Fett

  • 23,0g

varav mättat fett

  • 16,1g

Kolhydrat

  • 0,7g

varav sockerarter

  • 0,7g

Protein

  • 16,5g

Salt

  • 2,20g

Näringsdeklaration 100g

X
Susteinability Popup