Huvudrätt
Medel
Citronzest från ½ citron |
1 msk ströbröd |
2 vitlöksklyftor |
1 tsk socker |
400 g passerad tomat |
1 liten rödlök |
50 ml grädde |
100 g ricotta |
100 g Fetaost Olympus |
1 stor aubergine eller 2 små |
10 basilikablad |
Olivolja, salt & svartpeppar |
Skär auberginen i längder, ca 1-1,5 cm tjocka. |
Salta och låt vara i ca 20 minuter. Torka av med papper. |
Fritera auberginerna i matolja och lägg på en form med kökspapper. |
Finhacka lök och vitlök, stek med lite olivolja. |
Tillsätt passerad tomat, socker samt salt & peppar. |
Koka i ca 10 minuter, addera hackad basilika |
Mixa ostarna (Fetaost Olympus & Ricotta), citronzest och ströbröd. |
Lägg lite av ostmixen i varje aubergineskiva, rulla ihop och lägg i en oljad ugnsform. |
Häll över tomatsåsen och grädde. Grädda i ca 20-25 min i 190°C. |
Energi
Fett
varav mättat fett
Kolhydrat
varav sockerarter
Protein
Salt
Lactos
Näringsdeklaration 100g
Energi
Fett
varav mättat fett
Kolhydrat
varav sockerarter
Protein
Salt
Näringsdeklaration 100g
Energi
Fett
varav mättat fett
Kolhydrat
varav sockerarter
Protein
Salt
Näringsdeklaration 100g