Site overlay Logo

Banankaramell Dessert

120'

Maträtt

Efterrätt

Komplexitet

Lätt

Du behöver

1 konservburk sötad kondenserad mjölk
2 bananer
2 tsk citronjuice
100g havrekakor
300g Olympus 10% Äkta Grekisk Yoghurt

Gör såhär

Placera konservburken med kondenserad mjölk oöppnad i en kastrull, täck hela burken med vatten och småkoka i 2 timmar.
Skär bananerna i bitar och häll på lite citronjuice.
Krossa alla förutom 2 kakor och fördela smulorna i 4 st glas.
Lägg över bananbitarna samt Olympus yoghurt i glasen.
Öppna den kondenserade mjölken som nu har blivit en karamell. Rör runt tills den är jämn och krämig. Häll sedan över på yoghurten.
Halvera de sista två kakorna och använd dem som garnityr.

Produkter som används

Packshot image

Energi

  • 557kj / 134kcal

Fett

  • 10,0g

varav mättat fett

  • 6,2g

Kolhydrat

  • 4,0g

varav sockerarter

  • 4,0g

Protein

  • 7,0g

Salt

  • 0,18g

Näringsdeklaration 100g

Packshot image

Energi

  • 238 kJ / 56 Kcal

Fett

  • 0,0 g

varav mättat fett

  • 0,0 g

Kolhydrat

  • 4,0 g

varav sockerarter

  • 4,0 g

Protein

  • 10,0 g

Salt

  • 0,18 g

Näringsdeklaration 100g

Packshot image

Energi

  • 398kj / 95kcal

Fett

  • 5,0g

varav mättat fett

  • 3,1g

Kolhydrat

  • 4,0g

varav sockerarter

  • 4,0g

Protein

  • 8,5g

Salt

  • 0,18g

Näringsdeklaration 100g

X
Susteinability Popup