Site overlay Logo

Pannkakοr med Grekisk yoghurt OLYMPUS

20'

Maträtt

Matlagning

Komplexitet

Lätt

Du behöver

Ingredienser: 
2.5 dl mjöl
2 msk socker
1 1/4 tsk  bakpulver
1/4 tsk bikarbonat 
1/4 tsk salt
2.5 dl Olympus Grekisk yoghurt
2 ägg
2 msk smör
Till servering: Smör, honung, sirap och/eller blåbär
 

Gör såhär

Gör såhär: 
Ta fram alla ingredienser
Värm en stekpanna till medium/hög värme. Rotera pannan regelbundet så att värmen blir jämn i hela pannan. 
När pannan är varm, sänk värmen och håll pannan varm. (En droppe vatten ska kunna ”dansa” i pannan om temperaturen är rätt. Stänker eller ”exploderar” vattendroppen är pannan för varm). Nyckeln till jämnt tillagade pannkakor beror på pannans jämna temperatur.
 
Gör smeten samtidigt som stekpannan värms upp. 
Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. 
Vispa ägg och yoghurt i en annan bunke. 
Addera mjölblandningen och vispa till en slät smet. 
Häll i det smälta smöret och rör om.
Addera smör eller olja till den varma pannan.
Häll i smet i pannan och stek tills bubblor bildas på ytan (Tar ca. 2 min) 
Använd en stekspade och vänd pannkakan. Stek tills ytan är gyllenbrun. 
Lägg upp pannkakorna på ett serveringsfat eller på flera tallrikar. 
Servera pannkakorna när de är varma tillsammans med smör, sirap, honung eller sylt. 
 

Produkter som används

Packshot image

Energi

  • 238 kJ / 56 Kcal

Fett

  • 0,0 g

varav mättat fett

  • 0,0 g

Kolhydrat

  • 4,0 g

varav sockerarter

  • 4,0 g

Protein

  • 10,0 g

Salt

  • 0,18 g

Näringsdeklaration 100g

X
Susteinability Popup